Kokkailukeskiviikkoo: Sieniä ja nuudeleita kermassa

Tämänkertaisena ateriana on tuttuun tapaan helppo ja nopea ateria jonka valmistamiseen ei tarvitse master chef -kilpailuun osallistumiseen edellytettäviä taitoja. Ateriaksi valmistui ruokakermassa sipulin kanssa paistetut herkkusienet ja nuudelit.

Kokkailu alkoi nuudeliveden kiehauttamisella vedenekeittimellä. Kiehumista odotellessa kerkeää hyvin heittää pussillisen nuudeleita mausteineen päivineen kattilaan jonka jälkeen veden kiehuttua voi viskata veden kattilaan ja antaa nuudeleiden imeytyä kannen alla.

Veden kiehumista odotellessa on hyvin aikaa myös laittaa pannu kuumaksi, nakata hieman öljyä pannulle (ei mitään Teboilin 10W-30:aa vaan ruoanlaittoon tarkoitettuja öljyjä). Pilkoin puolikkaan sipulin pannulle kärventymään ja neljä pienehköä herkkusientä sinne seuraksi.

Kun sipulit ja sienet olivat aikansa kärventyneet heitin 2 dl ruokakermapurkillisen pannulle sekaan. Hetken näiden pannulla oltua kippasin kattilasta jo jonkin verran nesteitä imeneet nuudelit muiden aterian ainesten kanssa samaan soossiin.

Pitkin aterian valmistuksen oli aikaa valmistella kasvis- ja lisukepuolta lautaselle valmiiksi. Heitin pinaattia, puolikkaan tomaatin sekä levitettävää tuorejuustoa lusikallisen lautasen reunalle.

Annos lähempää. Nesteitä olisi voinut valuttaa enemmänkin pois.

Aterian oltua sopivan valmista nostelin annoksen lautaselle lisukkeiden vierelle, heitin lisukkeiden pinnalle pastajuustoa ja annoksen päälle cajun-maustetta sekä persiljaa.

Ruoan kanssa nautin täyteläistä ja keskitanniinista Plan B -punaviiniä (katso täältä).

Leave a Reply

Your email address will not be published.