Perjantaipullo: Lapland Red Ale

Tornion panimon Lapland Red Ale on 5.2 % vahvuinen gluteeniton olut. EBU-arvo on 20 ja EBC 29. Olutta myydään ainakin joissain hyvin varustelluissa marketeissa. Lisää tietoja oluesta löytää panimon sivuilta (katso täältä).

Ulkoisesti tölkki on omaan silmääni mukavan näköinen kenties johtuen sen kauniista metsäisestä iltamaisemasta ja sen värimaailmasta.

Tölkin avattua löytää tummasävyisen marjaisan tuoksun joka erottuu selkeästi ja miellyttävästi. Tuoksu myös pysyy seuralaisena pidemmän ajan myös tuopissa joten siitä pääsee nauttimaan vielä olutta siemaillessakin.

Kaataessa olut vaahtoaa suhteellisen runsaasti ja ainakin allekirjoittaneella meni tuoppiin saattamisessa useampi kaatokerta ennen kuin koko tölkki oli löytänyt tiensä lasin pohjalle. Tuopissa erottaa oluen kauniin tummahkon kuparinpunaisen sävyn.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on hienostuneen marjaisa ja maltillisen tasapainoinen, helposti nautittavissa oleva olut joka persoonallisen makunsa vuoksi erottuu selkeästi monesta muusta oluesta. Toimiva kokonaisuus.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mielellään rentoa musiikkia, mm. Zhavia – 17 tai Cher Lloyd – Lost.

Leave a Reply

Your email address will not be published.