Perjantaipullo: Keisari Sauvin Sour

Keisari Sauvin Sour on kotimaisen Nokian Panimon single hop sour ale. Vahvuutta siinä on 5,0 %, kantavierrettä 12,4, IBU-arvo on 10 ja EBC 16. Olutta myydään hyvin varustelluissa marketeissa ja lisää tietoja siitä löytää ainakin panimon omalta sivulta (katso täältä).

Ulkoisesti tölkki on suhteellisen tavallinen, ei mitenkään kaunis mutta ei rumakaan. Tölkin aukaistua löytää helpsosti sourin tuoksun jossain jostain syystä tuntui myös ipamaisia vivahteita. Tuoppiin kaadettuna oluesta kuitenkin ipamaiset vivahteet katsosivat ja jäljelle jäi sourin hyvä ja raikas tuoksu.

Tölkkiin kaataminen vaatii oman aikansa sillä olut kuohuaa runsaasti. Vaahto on paksua ja kestää kohtalaisen kauan myös pinnalla. Väri ja samea olemus tuo lähinnä mieleen kiljun joten omaan silmääni värisävy ja ulkoinen koostumus ei erityisen kaunis ollut.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja raikas. Maussa nousee esiin kirpeä sitrus ja selkeästi sourin pistävän hapan tuntu joka omaan makuuni on jo hieman liiankin hapan. En erityisen suuri sourien ystävä ole muutenkaan, joten se kannattaa ottaa huomioon, mutta kyllä tämä tällaisena vähemmän soureja juovallekin uppoaa pienissä määrin.

Musiikiina tämän kanssa menee mm. Jamiroquai – Cosmic Girl tai St. Germain – Sure thing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.