Perjantaipullo: Sapporo Premium Beer

Japanilaisen Sapporo Brewereyn panimon Sapporo Premium Beer on 4,7 % vahvuinen lager. Olut on UDF:n sivun tietojen mukaan (katso täältä) 100 % mallasolutta. Olutta löytyy hyvin varustelluista marketeista.

Ulkoisesti Sapporon etiketti on varsin pelkistetty mutta yksinkertaisuudessaan silti toimivan tyylikäs. Tuoppiin kaataminen käy vaivattomasti sillä vaahtoavuus on vähäistä. Tuopissa oluen kauniin vaalean kultainen sävy pääsee miellyttävästi esiin. Tuoksu on hennon imelä.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja tuntumaltaan pirskahteleva. Maku on maltaisen raikas ja kepeä ja sen miellyttävä jälkimaku pysyy hyvän aikaa kulauksen jälkeenkin vielä seuralaisena. Varsin kelvollinen lager joka ilahdutti positiivisesti.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin pirteä kotimainen poppi, mm. Janna – Sä et oo hullu tai BEHM – Lupaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.