Perjantaipullo: Autenrieder Weizen

Saksalaisen Autenriederin panimon Weizen on 5.3 % vahvuinen vehnäolut. Katkeroita on 14.0 EBU ja kantavierrettä löytyy 12.7 °P. Olutta myydään ainakin Alkon vakiovalikoimassa kausituotteena (katso täältä).

Pullo on suhteellisen mitäänsanomaton, tai ainakaan itselläni ei herätä erikoisemmin tunteita mihinkään suuntaan. Etiketin väri tosin antaa mielleyhtymän vehnäoluesta joka on hyvä puoli, etenkin kun olut oli oikeastikin vehnäolutta.

Pullosta erottaa hennosti vehnän tuoksun mutta tuopissa tuoku pääsee paremmin esille eikä enää tunnu yhtä tunkkaiselta kuin pullossa ollessaan. Kaataminen ottaa hetken aikaa sillä vaahtoavuus on runsasta, eikä myöskään pinnalle muodostuva paksu kepeän kermainen vaahto ole hetkeen pinnalta haipuvaa sorttia.

Väri on suhteellisen tasapaksu ja koostumus sen verran samea että aivan houkuttelivimmaksi olueksi tätä ei ulkonäkönsä puolesta tule laskettua.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on makea ja hunajainen ja siitä erottuu vehnäisyys sekä yrttisyys. Toimiva olut jonka voi siemailla kerran tai toisenkin, mutta ei mitenkään erityisemmin joukosta tarpeeksi erottuvaa sorttia jotta erityisen pakottavaa tarvetta olisi juuri tätä vehnäolutta kaupasta kaivaa.

Musiikkina tämän kanssa menee mm. Viikate – Leimu tai Varjo – Paniikki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.