Perjantaipullo: Höglwörther Sommerbier

Saksasta tuleva Höglwörther Sommerbier on Wienigerin panimon 5.0 % vahvuinen lager. Katkeroita siitä löytää 18.0 EBU ja kantavierrettä 11.1 °P. Olutta löytää ainakin Alkon vakiovalikoiman tuotteena tätä kirjoittaessa.

Pullo on tyylillisesti tavanomainen ja toimiva. Pullon avattua tuoksusta löytää helposti viljaisen lagerin olemuksen joka säilyy tuopissakin hyvin hetken aikaa seurana. Tuoppiin kaataminen on helppoa ja nopeaa sillä vaahtoavuus on vähäistä. Vaahto myös katoaa pinnalta ennen kuin sitä pääsee edes maistamaan.

Väri on kaunis kullankeltainen ja olemukseltaan olut näyttää raikkaalta. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on viljainen ja tyypillisten kotimaisten bulkkilagereiden tapainen, vaikkakin pehmeämmällä otteella. Kokonaisuus on tasapainoinen ja helposti nautittava ja siten tämä olut sopii helposti kesäillalla tuopin täytteeksi terassilla istuessa. Pientä terävyttä olemuksessa on kulausta ottaessa, mutta terävyys on niin vähäistä että siitä kovin suurta tunnereaktiota saisi aikaiseksi. Helposti nautittavissa oleva toimiva olut.

Musiikkina tämän kanssa toimii hyvin ysäri eurodancet, mm. Paradisio Ft. Maria Garcia & Dj Patrick Samoy – Bailando tai Gina G – Ooh Aah Just A Little Bit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.