Perjantaipullo: Staropramen

Tsekkiläisen Staropramenin panimon Staropramen Premium nimeä kantava olut on 5.0 % vavhuinen pilsner. Katkeroita siinä on 22.0 EBU ja kantavierrettä 11.6 °P. Olutta myydään niin tölkkeinä kuin pullonakin. Lisää tietoja löytää Alkon sivulta (katso täältä).

Ulkoisesti tölkki nopeasti vilkaistuna muistuttaa toista tunnettua tsekkiläistä eli Pilsner Urquellia. Yksinkertainen mutta toimiva tyyli. Tuoppiin kaataminen ottaa hieman aikaa sillä vaahtoavuutta on kohtalaisesti mutta ei mitenkään arvaamattomasti. Tuoksu on makean maltainen.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja pehmeä. Maku on makea, hedelmäinen ja aromikas. Toimiva kokonaisuus jossa pysyy makeus tasapainoisena käymättä liian korostuneeksi. Omaa makua miellyttävä tuttavuus jonka voi helposti ostaa toisenkin kerran.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin mm. popahtava rock, mm. Maggie Lidnemann – Crash and Burn tai Paramore – Ain’t it fun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.