Perjantaipullo: Huyghe Delirium Nocturnum

Belgialaisen Brouwerij L. Huyghen Delirium Nocturnum on 8,5 % vahvuinen ale. Kantavierrettä siinä on 16.3 °P ja katkeroita löytyy 22.0 EBUn verran. Lisää tietoja löytää Alkon sivulta (katso täältä).

Pullo on ulkoisesti mielenkiintoisen näköinen ja oluen kohtalokkaan kuuloinen nimi on sellainen että se jää helposti ainakin mieleen sellaisena oluena mitä on joskus maistanut.

Olut vaahtoaa runsaasti kaadettaessa ja sen kanssa joutuu olemaan hieman maltillinen. Pinnalle kaadettaessa syntyvä paksu kermaisa vaahto ei kuitenkaan kovin kauaa seuralaisena pysy, joten kovin paljoa ei kärsivällisyydestä joudu ottamaan oppia Dalai Lamalta ennen kuin tuoppiin voi pullon tyhjentää.

Väriltään olut on todella tummaa ruskeaa ja Alkon määritelmän mukaan “kaakaonruskea”. Tuoksu on laimea ja hädin tuskin erottuva eikä siitä oikein nouse mitään erikoista sanottavaa mieleen muuta kuin se että se on hento mutta mausteinen. Suutuntuma on kuvattu täyteläiseksi, mutta enemmän tämä tuntuu omaan makukenttään keskitäyteläiseltä. Oli miten oli, täyteläinen tai keskitäyteläinen olut on kuitenkin.

Maku on hivenen luumuinen ja siitä löytää kepeää paahteisuutta. Vahvuudestaan huolimatta maku jättää olemuksen aavistuksen hennoksi eikä kaikkea makukentän potentiaalia pääse ainakaan allekirjoittanut löytämään. Tavallisen toimiva olut, mutta ei mikään maata mullistavan hyvä.

Musiikkina tämän kanssa menee kepeä alternative rock -meininki, mm. Mazzy Star – Fade into you tai Mojave 3 – Breaking the Ice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.