Putki TV ja videonauhuri tuli hommattua

United TV + VCR kombo

Bongasin tori.fi sivuston kautta mielenkiintoisen löydön, 14″ putkitelevision johon on integroituna VCR eli videonauhuri. Hintaakin vekottimella oli ainoastaan 30 euroa ja videonauhuri oli toiminnassa, joten kävin sitten Hyvinkään suunnalta tuotteen hakemassa.

Olin joitain päiviä takaperin hankkinut jo videonauhurin, mutta valitettavasti se ei toiminut vaan viskasi aina videon ulos melkein heti sen sisään syötön jälkeen. Koetin tutkailla saisinko laitteen sielunelämästä mitään kiinni, mutta valitettavasti en ymmärtänyt sen toiminnasta sen enempää kuin sika satelliitista joten erillinen videonauhuri jäi käyttämättä.

Videonauhurin ja putkitelevision yhdistelmä oli kuitenkin mitä mielenkiintoisin löytö, koska tällä pystyn katsomaan suoraan VHS-elokuvat ilman hillitöntä johtosekamelskaa. Eilen katsoinkin Lumikki ja seitsemän kääpiötä eli Disneyn piirrosklassikon vuodelta 1937 ja kuvanlaatu ilahdutti. Äänessä on pientä häiriötä ja mietin että voisin huollossa käyttää jokin päivä tämän vekottimen, mutta kuitenkaan häiriötä ei ollut niin paljoa että laitetta ei voisi käyttää tällaisenaankin. Jossain vaiheessa elokuvan katsomisessa häiriöäänen unohtaa kuitenkin, mutta jos tolkullisella hintaa saisi tämän pienen häiriön korjattua voisi se olla hintansa väärti.

Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Kuva näytti todellisuudessa paremmalta kuin tämä kännykkäkameralla otettu kuva antaa olettaa (ts. raitoja ja rantuja ei näy elokuvaa katsoessa)

Tarkoitus on jatkossa kuitenkin metsästää yhä toimivaa VHS-soitinta jossa on ulostulot Scartin kautta tai mahdollisesti komposiittinä ja/tai komponenttina. Ajatuksena on että voisin digitoida vanhoja VHS-filmejä, mutta sitä varten tarvitsisi kuitenkin erillisen soittimen missä on ulostulot mahdollista saada helposti videokaappauslaitteelle. Sitä etsiessä onneksi kuitenkin VHS-elokuvista pääsen nauttimaan tämän television kanssa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.