Perjantaipullo: Sierra Nevada Barrel-Aged Narwhal

Narwhal on mustaa kuin yö Ivalossa

Sierra Nevada Barrel-Aged Narwhal on amerikkalaisen Sierra Nevadan panimon 11,9 % vahvuinen imperial stout. Katkeroita siitä löytää 50.0 EBU ja kantavierrettä 26.3 °P. Voimakkaan vahvuutensa vuoksi olutta myydään Alkoissa missä sitä löytää vakiovalikoiman tuotteena. Lisää tietoa löytää mm. Alkon sivuilta (katso täältä).

Tölkki on toimivan tyylikäs ja ainakin itselleni sen olemus huokui suoraan porterin tuntua, kenties sen tummanpuhuvasta tyylistä johtuen. Vaahtoavuus on suhteellisen runsasta mutta tasaisen varmasti etenevää sorttia eikä yllättävistä kuohuista ole huolta. Oluen tummuus yllätti ainakin allekirjoittaneen sillä värissä on yhtä paljon mustaa kuin hevikeikan eturivin katsojakunnassa. Omaan värisilmääni tämä toimii kauniisti.

Tuoksu on lempeän paahteinen. Se on selkeästi erottuvaa mutta kauttaaltaan pehmeä, vivahteikas ja ennen kaikkea miellyttävä. Suutuntuma on täyteläinen – tai Alkon ilmaisun mukaan “erittäin täyteläinen”. Narwhalin maku on paahteinen ja siinä on voimakas humalointi. Merkittävän korkeasta alkoholitilavuudesta huolimatta sen olemus pysyy rentona ja helposti lähestyttävänä, alkoholin maku ei käy korostuneesti makukenttään vaan paahteinen ja makea olemus vievät nauttijan huomion mieluisalle makumatkalle. Erinomainen olut ainakin allekirjoittaneen makuun.

Musiikkina tämän kanssa toimii raskaammansorttinen metalli, mm. Frigoris – Scheideweg tai Unreqvited – Nightfall.

Leave a Reply

Your email address will not be published.