Perjantaipullo: Big Belly Liquid Dessert 08 Salted Fudge Hazelnut Brownie Porter

Hollantilaisen Big Bellyn panimon Liquid Dessert 08 Salted Fudge Hazelnut Brownie Porter on luultavasti nimeltään yksi pisimpiä jollei pisin mitä tähän mennessä Alkosta tai mistään muualtakaan on tullut matkaan kaivettua. Kyseessä on 10.0 % vahvuinen porter josta katkeroita löytyy 29.0 EBU ja kantavierrettä 26.6 °P. Olutta löytää Alkon vakiovalikoiman tuotteena. Lisää tietoja löytää Alkon sivulta (katso täältä).

Pullo on ulkoisesti yksinkertainen mutta tarpeeksi tyylitelty ollakseen toimiva. Fonttivalinta toimii ainakin omaan silmääni hyvin ja tummasta etiketistä heti syntyy myös mielikuva porterista. Pullon aukaistua löytää poikkeuksellisen erikoisen mutta miellyttävän tuoksun. Olut tuoksuu voimakkaasti nimensä mukaiselle brownielle sekä pähkinälle eikä tuoppiin kaadettunakaan tuoksu menetä omaperäistä voimakasta teräänsä. Tuoksu on miellyttävä vaikkakin pitkään nuuhkittuna voi käydä helposti tarpeettomankin korostuneeksi.

Väri on voimakkaasti tummaan kaartuvaa ruskeaa; sivusta katsoen erottaa synkän ja lohduttoman mustuuden mutta ylhäältä lasin pohjalle katsoessa näkee vielä silti sävyjä pimeässä.

Suutuntuma on täyteläinen. Maustakin löytää brownien olemusta eikä paahteisuutta tai pähkinäkään jää makukentästä puuttumaan. Tuntuma on ryhdikkään voimakas pysyen selkeästi silti kautta linjan miellyttävänä. Toimiva porter jota on ilo siemailla.

Musiikkina tämän kanssa toimii mm. Gothminister – Freak tai Beseech – Highwayman.

Leave a Reply

Your email address will not be published.