Perjantaipullo: Poppels DIPA

Poppels DIPA on ruotsalaisen Poppels Byrggerin panimon 8.0 % vahvuinen Double IPA. Katkeroita siitä löytää 48.0 EBU ja kantavierrettä 19.6 °P. Lisää teknisiä tietoja löytää Alkon sivulta (katso täältä). Olut on tätä nykyä Alkossa tilausvalikoiman tuotteena, vaikkakin Koivukylän Alkosta tätä löysin suoraan hyllystä.

Etiketti on suhteellisen tasapaksu. Erottuva, mutta ei jotenkin erityisen sytyttävää sorttia. Olut tuoksuu raikkaalle ja sitruksiselle ja on siten miellyttävä omaan mieltymykseeni. Vaahtoavuus on runsasta ja hieman malttiakin joutuu omaamaan jos tarkoitus on lurauttaa koko pullo kertalaagista tuoppia täyttämään. Pinnalle syntyvä harsomainen vaahto katoaa pian kuitenkin pinnalta pois.

Väri on kuparinkeltainen ja olemukseltaan samea. Suutuntuma on omaan suutuntumaani keskitäyteläisen ylärajoilla, mutta Alkon mukaan täyteläinen. Oli miten oli, suhteellisen täyteläinen tuntu tässä on. Maku on raikas ja sen voimakkaan humaloitu olemus nousee dominoivasti esiin. Greippisyys ja hedelmäisyys toimii, mutta aavistuksen liian korostunut humala vie parhaimman sävyn tästä double ipasta jotta olisi omaan makuuni keskivertoa parempi.

Musiikkina tämän kanssa toimii mm. GIMS – Only you feat. Dhurata Dora tai Dhurata Dora yksinäänkin, esim. Dhurata Dora – Harrom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.