Kuopion adenttikirkko tuli nähtyä

Kuopion adventtikirkolla

Viime sapattina kävin jumalanpalveluksessa Kuopion adventtikirkolla joka sijaitsee kotisivujensa mukaan Saastamoisenkatu 10:ssä (katso sivut). Kyseessä oli itselleni ensimmäinen kerta kyseisellä seurakunnalla joten oli mielenkiintoista käydä katsomassa minkälainen toimintamalli täällä seurakunnassa on.

Jumalanpalvelusta ennen oli Raamatun tutkiskelu adventtikirkon piireissä tuttuun tapaan Raamatun Sanoma -vihkon mukaan. Vihkon löytää netistä ladattavana aiheittain pilkottuna (katso täältä) ja viime sapattina käsitellyn aiheen löytää myös PDF:nä suoraan (katso täältä).

Raamatun tutkiskelu toteutettiin siten että edessä oli tutkiskelun johtaja ja seurakuntalaiset lukivat välillä kohtia Raamatusta sekä kävi yhdessä tutkiskelua johtaneen kanssa keskusteluita aihealueesta esiin tulleista kysymyksistä.

Jumalanpalveluksen osuus oli muodoltaan kohtalaisen normaali, oli ylistämistä, rukoilemista ja saarna. Tällä kertaa täällä tosin saarna katsottiin television kautta Aitolahden kirkolta eikä paikalla ollut ketään pitämässä puhetta. Ilmeisesti näin toimitaan täällä aina toisinaan, mutta myös normaaleja paikan päällä pidettäviä saarnojakin siis kyllä on mutta tällä kertaa niin ei sattunut olemaan. Ei siinä mitään, tärkeintä on että kirkossa opetetaan tervettä oppia joko paikan päällä tai striimin kautta.

Kokonaisuutena myös Kuopion adventtikirkon jumalanpalvelus ja Raamatun tutkiskelu oli tuttua jos aikaisemmin on adventtikirkoilla käynyt. Hyvä niin, koska vaikka ulkoiset puitteet muuttuvat on mukavaa että olo on kotoisa heti uudessakin paikassa.

Ikäjakauma painottui selkeästi itseäni iäkkäämpään väkeen joten muistetaan rukouksissa että myös Kuopioon tuli herätystä ja myös nuorikin väki löytyisi tiensä kirkolle 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.