Perjantaipullo: Spaten Oktoberfestbier

Saksalaisen Spatenin panimon Oktoberfestbier on 5,9 % vahvuinen lager. Katkeroaineita siinä on 18.0 EBU ja kantavierrettä löytyy 13.5 °P. Olutta löytää Alkoissa vakiovalikoiman tuotteena. Lisää tietoja löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Pullo on etikettinsä osalta suhteellisen tylsä. Oluen kaataminen käy kohtalaisen vähäisellä varomisella sillä pinnalle muodostuva paksuhko vaahto on kuitenkin käytökseltään ennakoitavasti käyttäytyvää sorttia. Tuoksu on ohraisa ja väri on kullankeltainen.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja olemus on lievästi pistävä. Maussa on hunajaisuutta ja sitrusta. Jälkimaku aavistuksen kuiva. Toimiva ja raikas olut joka luultavamminkin kesäkuumalla pääsisi paremmin kukoistukseensa kuin näin syksyn pimeinä iltoina.

Musiikkina tämän kanssa menee tietenkin Oktoberfest-musiikki, mm. Marilena – A lausbua muass er sei tai saksalainen folk kuten German Folk Music – Goldried Quintett.

Leave a Reply

Your email address will not be published.