Leffalauantai: Godzilla vs. Kong

Godzilla ja Kongin taistelu on tuhoisaa kaupungin rakennuksille

Godzilla vs. Kong (IMDB) on vuonna 2021 julkaistu toiminnallinen sci-fi/trilleri. Sen on ohjannut Adam Wingard ja sen pääosarooleissa nähdään Alexander Skarsgård, Rebecca Hall, Millie Bobby Brown, Kaylee Hottle, Brian Tyree Henry sekä Julian Dennison.

Kong elää Pääkallosaarella seuranta-asemalla omaa elämäänsä valvotuissa oloissa. Monien yllätykseksi Kongin kanssa titaanien alfan tittelistä taisteleva Godzilla tuhoaa teknologiayritys Apexin laitoksen jonka seurauksena Godzilla halutaan siirtää pois Pääkallosaaren seuranta-asemalta. Kong on tarkoitus saada vietyä antarktiksen kautta onttoon maahan jossa sen kotipaikan uskotaan olevan, mutta aivan kaikilla projektiin osallistuvilla osapuolilla ei ole pelkästään hyvää tarkoittavat motiivit Kongin kotiin kuljettamiseen liittyen.

Maisemat maan sisällä ovat näyttäviä

Kongista sekä Godzillasta on kummastakin tehty useampia elokuvia joissa kummankin olennon edesottamuksia on päästy näkemään niiden omissa elinpiireissään jo ennen tätä. Kuitenkin tilastaan niin valkokankaalla kuin maailmoidensa vahvimpana olentona ei ole aikaisemmin tietääkseni tehty filmatisointia joten tätä taustaa vasten asetelma on kohtalaisen viihdyttävän kuuloinen ainakin teoriatasolla.

Vaikka nimessä puhutaan niin Godzillasta kuin Kongistakin on painopiste selkeästi enemmän Kongissa. Olisin enemmän kaivannut Godzillallekin suurempaa roolia. Käytännössä katsojana Godzillasta ei saa juurikaan paljoa irti olentona muuta kuin sen että se tulee ja pyrkii tuhoamaan Kongin. En tiedä aukeisiko näiden olentojen välinen valtataistelu ja sen merkitys yhtään paremmin jos olisin katsonut vuoden 2014 Godzillan tai vuoden 2019 Godzilla II: King of Monstersin.

Tällaisenaan tarina tuntuu hieman ohuelta vailla suurta merkitystä tai tarkoitusta, mutta myönnettäköön että tämänkaltaisissa elokuvissa en näe sitä kovinkaan suurena puutteena – syvällisempi tarina olisi plussaa, mutta keskinkertainen ja pintapuoleinen tarina on oletusarvo jonka pohjalta tällaisia elokuvia lähden katsomaan ja arvioimaan.

Visuaalisesti pidin tästä elokuvasta. Sen efektit on toimivia ja värimaailma miellyttävä ja se käyttääkin hyvin sci-fi elokuvien maailmojen mahdollistamia epärealistisia ja ylikorostuneen näyttäviä visuaalisia ilmaisukeinoja.

Kokonaisuutena Godzilla vs. Kong on omassa lajityypissään pääosin keskinkertainen tuotos. Se on viihdyttävä ja sen katsoo mieluusti kerran tai vaikka parikin, mutta rentoa viihdearvoa suurempaa siitä ei kannata lähteä etsimään. Viihdearvo siinä on kuitenkin kohdallaan.

Arvosana: 6/10 (IMDB: 6,4/10)

Leave a Reply

Your email address will not be published.