Perjantaipullo: Kloster Scheyern Gold Dunkel

Olut on tumma sävyltään

Kloster Scheyernin luostarin painimon Kloster Gold Dunkel on 5,0 % vahvuinen tumma lager. Paljoa muuta tietoja en oluesta löytänytkään joten enemmän teknisistä tiedoista kiinnostuneet joutuvat itse turvautumaan Googlen tai muiden hakukoneiden apuun.

Pullo on yleisesti toimivan simppeli, vaikkakin sen typografinen ilme miellyttää itseäni keskiverto olutpulloa enemmän. Tuoppiin kaataminen vaatii hieman malttia sillä vaahtoavuus on runsasta. Tuoksu tuopissa on hennon paahteinen vaikkakin harmillisen vähäinen. Väri on tumma, lähes mustan ruskea ja omaa silmääni miellyttävä.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja sen olemus on kepeästi pistävä. Maku on keskinkertaisen tumman lagerin tyyliä – ei huono, mutta ei mitenkään poikkeuksellinen. Siinä erottuu vähäisesti paahteisuutta. Toimiva olut, mutta ei mitenkään erityisesti kaltaistensa joukosta erottuvaa sorttia.

Musiikkina tämän kanssa toimii hyvin mm. The 69 Eyes – Framed in Blood tai Gothminister – Darkside.

Leave a Reply

Your email address will not be published.