Perjantaipullo: Salama Neo-Elektro NEIPA

Suomalaisen Salama Brewing -panimon Neo-Elektro NEIPA on 6.5 % vahvuinen IPA. Katkeroaineita on 43.0 EBU ja kantavierrettä löytyy 15.8 °P. Lisää tietoa löytää Alkon sivuilta (katso täältä) missä olutta myydään vakiovalikoimaan kuuluvana tuotteena.

Tölkki ei ulkoisesti omaan silmääni erityisesti iskenyt, mutta ainakin se on mukavan omalaatuinen ja joukosta erottuva. Tuoppiin kaataminen ottaa hieman aikaa voimakkaan vaahtoamisen vuoksi, mutta mitenkään arvaamatonta vaahtoavuuden käytös ei onneksi ole. Tuoksu on raikkaan hedelmäinen mutta tunkkaisella olemuksella.

Väri on kaadettaessa kullankeltaista, mutta hetken aikaa oluen voimakas sameus tulee esiin ja väri muuttuu lähemmäksi greippilmehun kaltaista keltaista. Olemus ei sameutensa vuoksi ole omaa silmääni miellyttävä.

Suutuntuma on täyteläinen. Maku on terävän pistävä ja siinä erottuu voimakas humalointi. Greippinen kuivuus ja kitkeryys nousee selkeästi makukenttään, mutta Alkon sivulla kuvatut “kaurahiutaleinen, trooppisen hedelmäinen, aprikoosinen, kermainen, kukkainen, yrttinen” ei kyllä omaan makukenttääni nouse juurikaan trooppista hedelmäisyyttä lukuunottamatta joka hetken maisteltua kyllä löytyy.

Omaan mieltymykseeni tämä ei ehkä ole ykkösvalinta vaikka toimiva olut onkin. Voimakas humalointi ja liiallinen kirpakkuus ei ole oma juttuni joten tästä syystä en ehkä varauksetta liputa tämän puolesta omalla kohdallani.

Musiikkina tämän kanssa tomii mm. The Lumineers – Cleopatra tai Grouplove – Good morning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.