Perjantaipullo: Lyme Bay Traditional Mead

Englantilaisen Lyme Bay Wineryn panimon Traditional Mead on 14.5 % vahvuinen erikoisuus jota myydään Alkon vakiovalikoiman tuotteena. Lisää tietoja löytää Alkon nettisivuilta (katso täältä).

Pullo niin tyyliltään kuin kokonsa vuoksi tuo mieleen enemmänkin viinin vaikkakin tämä olueksi on juomana luokiteltu. Pullon aukaista löytää voimakkaan ja aavistuksen väkevänkin alkoholin tuoksun joka ei katoa pullosta tuoppiin kaadettuakaan vaan jää oluen pinnalle antamaan tuoksua pitkäksi aikaa. Tuopissa onneksi tuoksuun nousee voimakas hunaja joten tuoksu paranee hetken lasissa oltuaan.

Kaataminen käy vaivattomasti sillä vaahtoavuutta ei ole lainkaan. Tuopissa kuten pullossakin pääsee oluen kaunista meripihkaisesta väristä nauttimaan.

Suutuntuma on pehmeän täyteläinen. Maku on persoonallinen ja siinä nousee voimakkaasti esiin makeus, sokerisuus ja hunaja. Se on kyllä hyvä maultaan mutta voi olla vähemmän makeisiin oluihin tottuneelle aavistuksen liiankin makea, sillä makeutta tässä on sen verran paljon että se eroaa merkittävästi monista muista oluista senkin osalta.

Omaan makuuni tämä on hyvä olut vaikkakin hieman maltillisempi sokerointikin olisi kyllä riittänyt.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin mm. Doja Cat – Woman tai Nicki Minaj ft. Fivio Foreign – We Go Up.

Leave a Reply

Your email address will not be published.