Perjantaipullo: Saimaa Vahva Lager

Kotimaisen Saimaa Brewing Companyn Saimaa Vahva Lager on 7,0 % vahvuinen lager. Katkeroita oluesta löytää 29.0 EBU ja kantavierrettä 15.8 °P. Lisää tietoja löytää Alkon sivuilta (katso täältä). Kirjoituksen aikaan olutta myös myydään Alkon vakiovalikoimaan kuuluvana tuotteena.

Tölkki on tyyliltään yksinkertainen mutta toimiva vaikkakaan ei erityisen suuria tunteita herättävä ainakaan itselläni. Kuohuaminen on todella runsasta mutta ennakoitavissa olevaa. Pinnalle muodostuva harsoinen vaahto katoaa kohtalaisen nopealla aikajänteellä myöskin pinnalta pois.

Tuoksu on mandariinimaisen raikas viljaisalla vivahteella ja omaan makuuni ainakin miellyttävä. Väri on kohtalaisen tavanomainen lagerin keltainen ja olemus on hieman samea.

Suutuntuma on tasapainoinen, keskitäyteläinen ja kepeän pistävä mutta ei missään nimessä aggressiivisen pureva. Maku on viljaisan yrttinen ja miellyttävä. Keskiasteinen humalointi peittää hyvin alleen alkoholin maun ja olut onkin näin omaan makuuni miellyttävä tuttavuus.

Musiikkina tämän kanssa soi hyvin Eurodance, mm. Ace of Base – All that she wants tai Alice Deejay – Better off alone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.