Perjantaipullo: Budvar Reserve

Tsekkiläisen Budějovický Budvarin panimon Budvar Reserve on vahva 7.5 % lager. Katkeroaineita on 26.0 EBU ja kantavierrettä 16.4 °P. Olutta myydään suomessa Alkon erikoiserän tuotteena. Lisää tietoja löytää Alkon nettisivuilta (katso täältä).

Pullo on tunnistettava ja perustyylikäs Budvar vaikkakin Reserve oli itselleni täysin uusi tuttavuus kun tähän Alkossa törmäsin. Olut vaahtoaa maltillisesti tuoppiin kaadettuna eikä vaahto pitkään pinnalla pysy. Väri on kuparinkeltainen ja siten sangen tavanomainen lager. Tuoksu on miellyttävä ja vehnäinen vaikkakin tuoksu voisi olla myös voimakkaampi.

Alkon kuvauksen mukaan suutuntuma on täyteläinen vaikkakin oman arvioni mukaan keskitäyteläinen. Maku on voimakas ja yrttinen, siinä on makeutta sekä hedelmäisyyttä. Alko kertoo siinä olevan aprikoosisuutta mutta on niin pitkä aika kun olen aprikoosia maistanut että en osaa tuohon sanoa juuta tai jaata 😀 Tällaisenaan perus toimiva olut, mutta enemmän itselleni uppoaa Budvarin valikoimasta kepeämmät versiot.

Musiikkina tämän kanssa toimii mm. Dire Straits – Money for nothing tai Creedence Clearwater Revival – Have you ever seen the rain.

P.S. Hauskasti tämän oluen kohdalla sattui musiikkivalinnat. Mietin mikä musiiki tämän kanssa toimisi ja ensimmäisenä nousi mieleen Dire Straits. Tarkistin blogista olenko mitä kappaleita heiltä käyttänyt aiemmin ja ainoastaan kerran olin käyttänyt kappaletta. Tuolloin arvostelussa oli Budejovický Budvar (lue arvostelu) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.