Fomapan 200 -filmin testikuvia (ja samalla Pentax MG -kameran testikuvia)

Filmiä kehitytankkiin menevässä rullassa

Ostin joku tovi sitten Fomapan 100 ja Fomapan 200 filmiä 10 rullaa kumpaakin jotta saisin testailtua olisiko näistä edullisista mustavalkoisista filmeistä itselleni yleispäteväksi filmiksi. Fomapan 100 ainakin vaikutti erittäin hyvältä eikä mitään valittamista Fomapan 200:nkaan osalta ensitestien perusteella löydy.

Nämä kuvat on otettu Pentax MG -kameralla jonka ostin muutama päivä takaperin tori.fi sivustolta. Syynä miksi ostin toisen filmijärjestelmäkameran oli se, että halusin toisen samanlaisella objektiivikiinnityksellä olevan filmikameran että voin toisessa pitää esim. mustavalkoista filmiä ja toisessa värillistä, tai esim. että voin kuvaussessioihin ottaa kaksi runkoa joissa on eri pituuden objektiivit.

Filmikameroiden etuna verrattuna digitaalisiin kameroihin on niiden suhteellisen huokea hinta, joten useamman rungon omistaminen ei ole taloudellisesti kovinkaan suuri sijoitus. Esim. tämä Pentax MG + 50 mm F/2 objektiivi maksoi 140 euroa. Jos näitä jaksaa metsästää niin näitä saa jopa 50 eurollakin. Kuitenkin tämä oli hyvässä kunnossa ja tämä löytyi viereisestä rakennuksesta missä itse asun, joten laite oli helppo käydä paikan päällä katsomassa ja varmistaa kunto. Hyvästä kunnosta voi maksaa ekstraakin koska on ainakin jonkinlaiset realistiset syyt olettaa että kamera kestää jatkossakin vielä jonkin aikaa käyttöä. Kovaa kohtelua nähneet kamerat joista sen myös näkee herättävät enemmän epäilyksiä joten parinkymmenen euron säästön takia ei välttämättä jaksa aikaansa käyttää liikaa etsintään tämän hintaluokan tuotteessa.

Ensimmäinen rulla tällä kameralla meni kuitenkin pieleen kuten aikaisemmin kirjoitin, sillä fikseri oli mennyt tehottomaksi enkä tajunnut ajoissa että sen voi helposti fiksata uudelleen.

Laitan alle jotain satunnaisia valokuvia mitä tällä kameralla ja tällä Fomapan 200 -filmillä olen kuvaillut eilen ja tänään.

Isoveli valvoo
Koivukylässä on graffiteja kiinnostavissa paikoissa
Teboilin pesu. Tämä ehkä on Rekolan puolella.
Romua
Teboilin pihassa ollut auto on kokenut kovia
Jokin pieni joki
Polkupyörä. Mitä lie numerot 1-3-1-2 tarkoittaa seinällä?
Kolme Amigoa on ollut soittamassa
EI IFK:lle. En tiedä miksi, eikä itselläni ole mitään IFK:ta vastaan, oli kuitenkin kiinnostava tarra.

Ensituntumat tästäkin filmistä ja tästä kamerasta on positiiviset. Tarkoitus on lähteä tekemään kaverin kanssa kuvausreissu, joten näiden kuvien perusteella uskallan huoletta ottaa myös tämän rungon mukaan kuvaussessioon tällä filmillä ladattuna.

Fomapan 200:n etu on sen huokea hinta. 10 rullaa irtosi tarjouksessa 49,99 eur eli 4,99 eur per rulla. Yhdessä rullassa on 36 kuvaa, joten yhden kuvan hinnaksi jää ainoastaan 0,1386 euroa + kehityskustannukset. Siihen hintaan voi jo melkoisen surutta räpsiä kuvia menemään 🙂


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *