Keikat: Entwine @ On the Rocks 2019-10-04

Viime viikon perjantaina tuli pitkästä aikaa käytyä katsomassa musiikkia livenä. Keikkapaikkana oli On The Rocks Helsingissä Mikonkadulla ja artisteina oli Red Eleven sekä Entwine joista Entwine oli pääesiintyjä.

Keikka oli varsin suosittu sillä tapahtuma oli myyty loppuun. Oli onni että olin hankkinut itselleni keikkalipun tapahtumaan jo ajoissa ja pääsin näkemään vielä Entwinen livenä ennen kuin yhtyeen ura tulee päätökseen sillä kyseessä oli päätöskiertueen keikka. Edellisestä näkemästäni Entwinen keikasta on jo luultavasti yli kymmenen vuotta joten oli senkin suhteen aika päästä yhtye näkemään.

Oma historia Entwine-yhtyeen kanssa on jatkunut Time of Despair -levyn aikakaudelta. Kun löysin bändin ja rakastuin heidän musiikkiinsa oli diEversity tuloillaan ja muutamaa viikkoa myöhemmin artistin löytämisestä myös tuo levy julkaistiin. Tästä pystyy siis ajoittamaan yhteiset vuodet alkaneen 2004:n hujakoilta. Bändin musiikki on ollut elämässäni jo 15 vuotta joten mistään uudesta tuttavuudesta ei missään nimessä ole kyse.

Entwineen liittyy itselläni hieno muisto myös noilta vuosilta. Olin työttömänä ja käymässä serkun luona Kuopiossa hieman ennen joulua. Löysin levykaupalla pyöriessäni Entwinen Time of Despair -levyn edulliseen hintaan ja ostin sen. Samalla taisin ostaa myös Entwinen sinkun tuosta samaisesta levykaupasta/antikvariaatista. Ilahduttavasti huomasin myöhemmin että tililläni olikin vähemmän rahaa kuin muistelin eikä rahat riittäneet enää bussilippuun kotiin 😀 Kaverini sitten Joensuusta tuli hakemaan itseni että pääsin joulun viettoon vanhempien luo (vai asunnolleni, en muista). Hienoja muistoja 🙂

On The Rocksin keikka oli aivan uskomattoman upea kokemus. Entwine toimii erinomaisesti levyllä mutta livenä tunnelma saavuttaa aivan mahtavat mittasuhteet. Yleisö oli hyvin mukana, tunnelma oli katossa ja tulipa myös yleisössä olleella arvioilta ikäiseltäni naisihmiseltä tippa linssiin keikan vaikuttavuudesta. Kokemus oli sanalla sanoen koskettava. On hienoa nähdä kuinka suuria tunteita musiikki saa aikaan vielä aikuisissakin ihmisissä. Musiikki yhdistää ja koskettaa ihmisiä niin monilla eri tasoilla että ei voi kuin ilahtua siitä tunneskaalasta joita ihmiset saavat kokea musiikin ansiosta.

Laitetaan tähän kuitenkin vielä keikkakuvia katseltavaksi ja ihmeteltäväksi. Kaikki kuvat on otettu Fujifilm X-T2 kameralla käyttäen Fujinon kittiputkea 18-55 F/2.8-4.0.

Leave a Reply

Your email address will not be published.